"Ingen får succes uden at fejle". - Søren Smedegaard Hvid

Fortæl os hvem du er?

Jeg hedder Søren Smedegaard Hvid. Jeg er født i 1975, gift og far til tre børn. Professionelt er jeg statsautoriseret revisor og partner i EY og direktør for EY Entrepreneur of The Year, Danmark. Jeg arbejder med at rådgive nogle af de største vækstvirksomheder og hjælpe de bedste vækstskabere på deres vækstrejse.

I min fritid går jeg og min familie meget op i fodbold, og mine børn ønsker sig altid fodboldture i gave. De er kæmpe Manchester City fans, og jeg får energi af mine børns indlevelse – deres passion for Manchester City, deres indlevelse og lys i øjnene, når de vinder, og modsat, når de taber. Vi rejser en del for at se Manchester City spille, så naturligvis er jeg også blevet fan.

Herudover spiller jeg en del padel. Jeg er langt fra så god som Mads Elholm (månedens mand i sidste måned), ha ha, men jeg spiller i 1. division.

Hvad giver dit arbejde dig?

Jeg har en kæmpe kærlighed for entrepreneurskab og passionerede vækstskabere, som gør en positiv forskel for samfundet og for andre. Jeg brænder for at bidrage til at løse deres fulde potentiale, at inspirere dem til at spire og gro og træffe de valg, der bringer dem et skridt videre. At arbejde med mennesker, der er så engagerede og passionerede, som vækstskaberne er, giver mig energi. 

Jeg hører om successer og nederlag fra de bedste vækstskabere, og jeg kan ikke andet end at leve mig ind i deres univers. Inspirationen deler jeg meget gerne med andre vækstskabere, og jeg bliver ofte brugt som oplægsholder og som ekspert i medierne, når det handler om vækst og entrepreneurskab. Jeg er til gengæld rigtig dårlig til at tale om mig selv, og jeg vil faktisk heller lade være. Jeg er ægte sønderjyde og har det bedst med at underspille frem for at overspille.

Du hjælper andre med at træffe de rigtige valg. Træffer du altid selv de rigtige valg?

I et ethvert valg er der et fravalg.
Og du vil aldrig vide, hvordan det ville se ud, hvis du gik en anden vej.

Jeg møder mange virksomhedsejere, som tvivler på, om det valg, de vil træffe, er det rigtige – men i virkeligheden handler det jo om, at gøre det til det rigtige. Hvis du tror på det, bliver det også en selvopfyldende profeti. Jeg har selv truffet mange dumme valg gennem tiden bl.a. i min store kærlighed til biler, men omvendt har jeg haft det sjovt. Og var det så ikke det rigtige at gøre?

Vi skal generelt ikke være bange for at fejle. For i fejl ligger læring, og jeg er selv bevidst om at være med til at skabe en kultur hos EY, der er tryg, og hvor der er plads til at fejle. Fejl er en del af ingrediensen for at skabe succes, og der er en kæmpe dynamik i at begå fejl.

Ingen vækstskabere har skabt succes uden at begå fejl.

Hvad betyder din påklædning for dig?

Det betyder meget for mig og mit selvværd at være pænt klædt på. Jeg befinder mig i en branche, hvor jeg ikke skal overdresse, men bestemt heller ikke underdresse. Påklædningen betyder bare noget, når jeg skal møde andre mennesker – om det er på lageret, direktionsgangen eller i Kongehuset. Og selvom jeg hviler meget i mig selv, skaber klæder som bestemt mennesker. Jeg føler, jeg er den bedste version af mig selv, når jeg er i en pæn habit.

Jeg får altid en fantastisk service hos Ulrik og Thomas – og god service er ikke en selvfølge. Det vidner om social intelligens, og den har de. Jeg bruger mange penge på tøj, og jeg handler aldrig andre steder – både på grund af den gode service, men også for at bakke op om butikken. De har haft modet til at turde og springe ud i det – selv i en tid, hvor detailhandlen har det svært. Og det er naturligvis noget, jeg gerne bakker op om, så drømmen kan spire og gro.

Et stort tak til Søren Smedegaard Hvid for at stille op til 'Man of The Month'.