"Det er nødvendigt med en plan og at tage snakken, hvis man ikke skal tabe de unge i den alder, hvor det kan være svært at se lys for enden af tunnelen, hvis man ikke slår igennem med det samme". - Mads Elholm

Mads Elholm
Fortæl os hvem du er?

Jeg hedder Mads Elholm, jeg er 37 år og kæreste med Lotte, som jeg har to børn med – Athena på to år og August på fem år. Jeg er født og opvokset i Sanderum og bor i Odense nu med min familie. Jeg har altid savnet Odense, når jeg har været væk med min sport, så man kan godt sige, jeg er Odense-dreng med stort O.
Jeg har spillet tennis hele mit ungdomsliv, været på ungdomslandsholdet og været en af bedste i Danmark fra jeg var ti til 15 år.

Siden har jeg været iværksætter og blandt andet udviklet et online kortspils platform, og i dag arbejder jeg som salgsansvarlig for et svensk firma, der blandt andet sælger padeludstyr.

Og så spiller jeg på padellandsholdet.

Hvorfor fortsatte du ikke tenniskarrieren?

Når man er 15-16 år, er der nok mange talenter, der går tabt – og jeg er et af dem. Det var min mor, der kørte mig rundt til turneringer, og der manglede en struktureret plan for, hvad der skulle ske. Det er nødvendigt med en plan og at tage snakken, hvis man ikke skal tabe de unge i den alder, hvor det kan være svært at se lys for enden af tunnelen hvis man ikke slår igennem med det samme. Jeg mistede ganske enkelt interessen og valgte vennerne. Men jeg havde talentet til at drive det langt.

Senere kom jeg ind i sporten igen som spiller og træner og rejste blandt andet rundt med ungdomslandsholdet, hvor Holger Rune og Clara Tauson, som de fleste vist kender, spillede.

Og nu handler det om padel?

Ja, jeg blev introduceret til padel for 3,5 år siden ved et tilfælde. Jeg spillede Fynsmesterskab og blev nummer tre. Jeg blev lynhurtigt god til padel og kom på landsholdet efter et år. Siden har jeg spillet Europamesterskab og VM i Qatar. Jeg vil kategorisere mig som top 4 i Danmark, og jeg spiller, indtil jeg bliver overhalet af nogle unge spillere. Det vil ske, men de får det ikke foræret, ha ha.

Hvad er din største oplevelse med padel?

Helt sikkert VM i Qatar. Jeg ved godt, at man kan mene meget om Qatar, men at være udøver er en kæmpe oplevelse, hvor der var sørget for alt. Vi mødte nogle af verdens bedste spillere. I Danmark er padel en ny sport, mens de i andre lande er vokset op med det.

Hvorfor er padel blevet så populært herhjemme, tror du?

Padel er en sport, hvor det er nemt at komme i gang, og man kan hurtigt få nogle fede dueller. Det er – i modsætning til tennis – en meget social sport, og det var også det, jeg faldt for ved padel. Spillet er super sjovt, fordi man spiller to mod to, og padelcentrene har været gode til at skabe det sociale omkring spillet med fadøl og musik.
De tager helt sikkert mange spillere fra både tennis og andre sportsgrene.

Hvad betyder din påklædning for dig?

Det betyder en del, men jeg har og har haft mange timer om ugen i sportstøj. Jeg kan dog godt lide at gå pænt klædt, og jeg handler også hos Ulrik Storm. Når jeg er ude hos kunder, er jeg altid casual klædt, fordi jeg sælger sportsudstyr – det er ikke slips og jakkesæt, men som regel heller ikke joggingtøj.

De år, jeg spillede tennis, foretrak jeg at spille i hvidt og i Nike, men nu, hvor jeg spiller, er jeg mere neutral, da det sportsbrand, jeg arbejder for ikke for alvor har lanceret deres tøjkollektion i Danmark endnu.

Et stort tak til Mads Elholm for at ville være årets første 'Man of The Month'.