"Nysgerrigheden efter, hvad man kan i livet, drev mig". - Troels Bech

Fortæl os hvem du er?

Jeg hedder Troels Bech, er 56 år og gift med Nille, som er billedkunstner. Vi har tilsammen otte børn, hvoraf tre er fælles.
Jeg har i 35 år levet med fodbold, men prøver nu at finde ud af, hvem jeg er udenfor den boble. Det gør jeg ved at afholde lederudviklingsforløb og foredrag og arbejde med den passion, jeg har for samarbejde og personlig ledelse.
Man kan sige, at jeg gør mig umage med IKKE at lære folk noget, men i stedet minde dem om ikke at blive så hurtige, som nogle ledere bliver, men i stedet fokusere på det personlige i deres ledelse.

Du sagde dit job som sportsdirektør i Brøndby op for at rejse jorden rundt med din familie?

Ja, vi valgte at trække stikket, Nille og jeg. Jeg var ikke utilfreds i sportens verden, slet ikke, men vi nåede frem til, at det var mere skræmmende bare at repetere det, vi gjorde, end at sige farvel til alt herhjemme og opleve eventyret. 
Vi inviterede alle otte børn med – nogle er voksne, er flyttet hjemmefra og har deres egne liv og skulle lige tænke sig om. Men alle valgte at tage med, og vi solgte alt, vi havde, for at finansiere den folkevandring. Det bragte os ekstra stærkt sammen som en flok, og det var på den tur, mit nye arbejdsliv tog form inde i hovedet.

Nysgerrigheden efter, hvad man kan i livet, drev mig. Jeg har aldrig været træt af fodbold, men jeg havde brug for at prøve noget andet, inden det var sent, og det gav turen mig modet til.

Kunne I finde på at tage en tur mere?

Vi ville gerne. Vi skulle være afsted i et år, men corona sendte os hjem efter ni måneder. Der sker så meget med børnene, at de nok ikke alle er til at lokke med igen. Og så er der skolen. De yngste børn gik glip af et års skolegang, hvor vi hjemmeskolede på turen, og jeg må konstatere, at der nok var lidt meget svømning på programmet. Vi vil dog gerne gøre det igen i en eller anden form, for de bremser og blokeringer, der var første gang i forhold til at turde sælge og sige farvel til alt, er væk.
Vi ved nu, at alt nok skal gå, og den bevidsthed bruger vi også i andre dele af livet.

Savner du fodbold?

Jeg har stadig en fod i fodboldens verden, da jeg laver en podcast om fodbold og ledelse, og løbende bliver brugt som ekspert på TV – lige nu som en af TV2’s fodboldeksperter under VM. Herudover er jeg tilknyttet protræneruddannelsen, som er den højeste træneruddannelse i Danmark.
Men trænerjobs siger jeg nej tak til – jeg er meget tilfreds med mit liv, som det er nu.

Hvad betyder din påklædning for dig?

Det passer måske ikke ind i det her forum, ha ha, men jeg er simpelthen så uvidende og uinteresseret i tøj. Og det er vel næsten for klichéagtigt at sige, at min kone hjælper mig?
Jeg tror, min manglende interesse skyldes, at det aldrig har været et tema i min opvækst – og i mit professionelle liv har jeg bare taget på, hvad der blev stillet mig til rådighed.
Det er jo heldigvis ikke det vigtigste i livet – men da de fleste har en opmærksomhed på det ydre, som godt kan forstyrre opfattelsen af det indre, er det godt, der er nogen, som kan hjælpe mig.

Et stort tak til Troels Bech for at ville være decembers 'Man of The Month'.