“Nu handler det i højere grad om, hvad jeg kan gøre for andre”. - Torben Rafn

Fortæl os hvem du er?

Jeg hedder Torben, jeg er gift med Mette og far til to voksne sønner. Jeg arbejder som viceregionsdirektør i Nykredit for Region Syddanmark, og når jeg har fri bruger jeg min tid på at rejse, dyrke sport og være sammen med mine venner og min familie.
Jeg er lige vendt hjem fra 14 dages ferie i det franske. Jeg bor i en lejlighed midt i Odense og brænder for byens udvikling.
Man kan sige, at jeg er både fagligt og personligt interesseret i, at byerne udvikler sig. Personligt, fordi
det er en del af mit liv at bruge byen. Fagligt, fordi vi i Nykredit lever af at låne penge ud til dem, der skaber og udvikler byen.

Du er lige fyldt 50, fortæller du. Hvordan føles det?

Det føles rart.
Jeg føler, jeg er et godt sted i livet. Jeg har en ro i, at jeg laver dét, jeg er dygtig til. Jeg hviler i, at jeg har fundet min plads og kan være ærlig og kontant i mine til- og fravalg, fordi jeg kender mit værd.

Tænker du over, at du nu er halvvejs i livet?

Jeg er nok mere bevidst om, at jeg ikke skal spilde tiden. Jeg er bevidst om, at mine venner og min
familie skal have mere plads end min karriere og mit netværk. At det er nogle andre og nære ting,
der er værdifulde.
Mange mennesker tager deres liv op til revurdering på det her tidspunkt. Er det her, jeg vil være? Er jeg på den rette vej?

Jeg kan roligt sige, at jeg er landet på den rette hylde. Jeg er glad for at være leder, og jeg oplever et meget stort skift i min bevidsthed om, hvad god ledelse er. Nu handler det i højere grad om, hvad jeg kan gøre for andre.
Hvordan jeg kan spille andre gode og skabe muligheder for dem at udvikle sig i. Det føles langt vigtigere end selv at blive hørt og set.
Min karriererejse har naturligt handlet meget om mig selv, og hvad jeg selv kan gøre. Derfor er det fedt at opleve, hvor meget mere det giver at fokusere på, hvad jeg kan gøre for andre.

Jeg er jo superafhængig af, at andre gør det godt – jeg har lige under 200 medarbejdere, der gerne skal udvikle sig og gøre det godt.

Hvilken type leder er du?

Jeg er meget sikker på, at jeg er et meget transparent menneske i forhold til at turde stille krav – og hvile i at resultaterne kommer, når man sætter folk fri. Jo mere vi giver hinanden plads til at være mennesker, og når det sker tillidsfuldt, så løser ting sig og blomstrer.
Ledelse er visionært at pege retningen, gå i den retning og så give plads til, at folk selv løser problemerne. Det handler om at kunne lede tillidsfuldt.

Det er for mig dér, hvor jeg trives bedst, og ser organisationen blomstre mest.

Du har valgt en karriere, der handler om økonomi. Hvorfor?

Min far var selvstændig, og min mor arbejdede i Danske Bank. Jeg har lært om økonomi hjemmefra og fik lyst til at studere økonomi.
Driveren for at skabe en karriere kom, da så saften og kraften i, hvad økonomi kan, hvad man kan
skabe af vækst, potentiale og arbejdspladser – og det ville jeg være en del af.

Alle menneskers økonomi er en balance. Finansiel tryghed er noget af dét, der interesserer mennesker mest. Har jeg råd til at bo, leve, gå på pension, rejse, leve opleve?

Det fylder meget for mennesker og for erhvervslivet. Har vi penge til at udvikle forretning?
Det er det blod, der pisker rundt, og hvis det er i balance, så har man det bare bedre.
Det er vores opgave i Nykredit at skabe
den tryghed og tage vare på folk. Også når vi må give et nej, hvilket der naturligvis er mange, der ikke bryder sig om.

Jeg har naturligt et stort hjerte for at ting lykkes, men på den ordentlige måde.

Hvad betyder din påklædning for dig?

Den betyder meget.

Habitten er businessmandens amour og den rustning, man tager på. Jeg går i habit hver dag, og det er tydeligt at se, hvornår bliver det så afslappet. Når jeg tager mine grønne velourshorts på fra Ulrik, så kan man godt se, jeg har fri ha ha.
Jeg nyder at handle hos Ulrik Storm, fordi jeg godt kan lide den måde, butikken fremtræder på. Der er en afslappet atmosfære, og du
føler dig som en del af ’familien’.
Ulriks styrke er, at man altid kan gå ind og få en kop kaffe og se sig omkring uden at føle sig forpligtet til at købe noget.

Det, de har skabt, giver en lyst til at være der.

Et stort tak til Torben Rafn for, at ville være en del af 'Man of The Month'.